PROJECTEN

september – december 2023

project 10

Winterproject

In het najaar van 2023 repeteren we voor het Winterproject: Klarinjo speelt werken waarbij de winter centraal staat. Er worden stukken gespeeld met titels als ‘Skating’, ‘A Winter’s Tale’, Choral for a Winter Day’ en natuurlijk de ‘Winter’ van Vivaldi. In december spelen we in een drietal verpleeghuizen/zorgcentra met een voorproefje van het winterprogramma.

We geven enkele besloten concerten in verpleeg- en verzorgingshuizen in de maanden voorafgaand aan de grande finale: het hoogtepunt is op 22 december: een afsluiting van het winterproject dat uiteraard ook mooie Kerstmuziek bevat.

februari – 8 juli 2023

project 9 

Filmmuziek
Klarinjo goes to the movies! We werken tot de zomervakantie van 2023 aan een nieuw project: filmmuziek. We spelen muziek die voor film is geschreven èn muziek die daar niet specifiek voor geschreven is, maar wel bij films werd gebruikt.

We geven enkele korte concerten voorafgaand aan de finale in het Fraterhuis (filmhuis Zwolle). Die eindvoorstelling is op 8 juli, we spelen dan voor het grote witte doek en uiteraard zijn er ook filmbeelden te zien. 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop in de agenda op deze site of op onze Facebookpagina.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Amateurkunst Zwolle

januari – juni 2022

project 7

In de herhaling: Zomers!
Opnieuw blazen we de zomer tegemoet met mooie en vrolijke muziek, waar we blij van worden! Deels heel bekende werken, deels wat minder bekend. Klassiek en populair. Er komt van alles langs! Op 14 mei houden we een repetitie(zaterdag)ochtend: nuttig én gezellig.
Vorig jaar konden we dit project, vanwege de pandemie, niet uitvoeren, maar dit keer mogen we het programma meerdere keren spelen:
Op zondag 26 juni in de ochtend om 10.30 uur in Verpleeghuis Weijtendaal, Slotpark 1 te Wijhe (besloten)

In de middag van 26 juni om 14.30 en om 15.30 uur bij Theehuis Oldeniel 
Verder geven we enkele (besloten) concerten in Zwolse zorginstellingen (zie agenda).

project 6

Notenkraker
Tijdens dit project spelen we bekende melodieën uit de Notenkraker van Tsjaikovsky. Bij het concert in januari zal hierop gedanst worden door balletdansers van Dansstudio Maschenka en wordt het sprookje van de Notenkraker en de Muizenkoning verteld door Susan Overweg.

De componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893). Over deze Rus valt veel te vertellen, o.a. dat hij een depressieve aard had, dat hij zijn huwelijk met een voormalig studente de grootste vergissing noemde (hij was homoseksueel), dat hij van macroni hield, een bewonderaar van Mozart was en en dat zijn muziek door Russische collega’s (het zg. Het Machtige Hoopje) als (te) westers werd bestempeld. Tsjaikovski had een hekel aan zijn eigen beroemde Ouverture 1812: hij moest het componeren in opdracht van de tsaar, maar het oorlogsonderwerp (de Russische overwinning op Napoleon) stond hem totaal niet aan.
Hij schreef prachtige muziek, waaronder de balletmuziek van De Notenkraker. Klarinjo gaat dit spelen. Het wordt bijzonder en mooi! We voeren 2x uit op 9 april 2022. 

4 februari 2023

project 8

Finale Mazzeltov!

Het slot van ons Mazzeltovproject wordt gevormd door een optreden samen met zangeres Lucette van den Berg. Samen met haar geven we een concert in de Zwolse Oosterkerk.

Lucette van den Berg is één van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en op festivals in Europa en Noord-Amerika. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Met Lucette brengen we o.a. de werken Tantst tantst Yidelekh, Tum Balalaika en de Yiddish Fantasy ten gehore.
De kaartverkoop start op 20 januari via de link op deze pagina.

8A Mazzeltov! 

Na de zomervakantie zijn we gestart met het project: Mazzeltov! Hierbij staat het spelen van joodse muziek centraal. Zeer populaire klezmermuziek, die meestal een feestelijk karakter heeft, maar we spelen ook muziek van joodse componisten, bijvoorbeeld George Gershwin. Op het programma staan werken als Somewhere over the Rainbow en muziek uit Fiddler on the Roof. En natuurlijk een paar klezmerstukken, waaronder The Blessing Nigun, Ot Azoy, Fon der Choope en Khosn Kale Mazel tov!

 8 oktober 2022

project 8B

Muziekestafette in Heino

Een klein deel van ons ensemble speelt in de muziekestafette in Heino. Dit evenement vindt jaarlijks plaats al vanaf 2011. In de estafette wordt steeds het dirigeerstokje overgedragen aan een volgende muziekgroep. Het duurt 2 dagen (7 en 8 oktober). Wij zijn uitgenodigd om op 8 oktober mee te spelen tussen 20.20 en 20.40 uur. Daar is al een klein stukje Mazzeltov te horen en beleven. Naast allerlei andere mooie muziekactiviteiten. Voor meer informatie: kijk op de website van dit evenement

17 december 2022

project 8C

Samenspelen in Groningen met 3 klarinetkoren

Op 17 december 2022 speelt Klarinjo samen met het orkest Lucky Clarinets (Sneek) en met Clarinets Unlimited. We zijn te gast in Groningen bij Clarinets Unlimited en we gaan samen spelen met Fie Schouten. Zij neemt Femke van den Berg, een van haar studenten, mee om het Bass Clarinet Double Concerto van Jonathan Russell uit te voeren. Een super modern en uitdagend stuk, waarvoor in de voorbereiding de 3 koren zelf studeren.
Op 17 december spelen we eerst de hele dag samen en daarna sluiten we af met een klein concert te Groningen.
Wil je meespelen? Neem contact op via info@klarinjo.nl.

project 5: juni – juli 2021

Circado
Tijdens dit korte project richten we ons op 1 muziekstuk: De Rivier van Eef van Breen. Het is speciaal voor Klarinjo gearrangeerd door Tjeerd Barkmeijer. We gaan het spelen tijdens Circado: is een theatrale muziekwandeling in het gebied Spoolde (voor wie bekend is in Zwolle: de start is in Park Het Engelse Werk). Tijdens een wandeling van ca. 6 kilometer hoort het publiek muziek, tekst en geluidseffecten en ziet het de scènes van de voorstelling. Tientallen musici en acteurs doen mee om van Circado een groot succes te maken. Klarinjo zal samen met acteurs op een bijzondere plek het Rivierlied laten zien en horen. Klik HIER voor meer info. Meedoen: info@klarinjo.nl.

project 4: februari – juni 2021

Zomers
Het thema voor het 4e project is: ‘Zomers’. Op het programma staan mooie stukken met een positieve uitstraling. Enkele titels: Summertime, Sweet Caroline, Cadiz, Sommarsung, La Bamba en Blue, Sweet & Swing. De repetities zijn (zo lang als nodig is) online. Op 28 augustus sluiten we het project af met een repetitiemiddag.

project 2: januari – juni 2020

project 3: september 2020 – januari 2021

Tinnen Soldaatje
We spelen een programma dat toegankelijk is voor kinderen, maar zeker niet kinderachtig is! Op het programma staan o.a. Het Tinnen Soldaatje en een stuk waarbij de klarinetgeschiedenis aan de orde komt. Aan deze werken wordt meegewerkt door een verteller (Christa Nijland). Het programma wordt uitgevoerd tijdens de Kinderboekenweek op zaterdag 3 oktober 2020 (meerdere korte concerten).

Hierna gaan we aan de slag met een programma met walsen: van zowel bekende klassieke componisten, als meer eigentijdse walsen (bijv. jazz, pop). In november houden we een studiedag. Het project wordt op zondag 17 januari 2020 afgesloten met een nieuwjaarsconcert, samen met dansers!

project 1: september – december 2019

We werkten toe naar deelname aan de succesvolle Houtdag op 30 november 2019 en vormden de basis voor de klarinetgroep die zich liet  horen tijdens het Zwolse evenement Kerst speel je Samen, 15 december 2019. Tijdens de Houtdag speelden we samen met klarinetgroepen uit Groningen en Amersfoort en we voerden het 1e klarinetconcert van Karl Stamitz uit, samen met solist Arjan Eek (op buxusklarinet!). Kijk in de agenda voor meer details.


@