huidige projecten

project 4 en 6

project 8

september 2022 – februari 2023

Mazzeltov! 

Na de zomervakantie starten we met het project: Mazzeltov! Hierbij staat het spelen van joodse muziek centraal. Zeer populaire klezmermuziek, die meestal een feestelijk karakter heeft, maar we spelen ook muziek van joodse componisten, bijvoorbeeld George Gershwin. Op het programma staan werken als Somewhere over the Rainbow en muziek uit Fiddler on the Roof. En natuurlijk een paar klezmerstukken, waaronder The Blessing Nigun, Ot Azoy, Fon der Choope en Khosn Kale Mazel tov!

 

januari – juni 2022

project 7

In de herhaling: Zomers!
Opnieuw blazen we de zomer tegemoet met mooie en vrolijke muziek, waar we blij van worden! Deels heel bekende werken, deels wat minder bekend. Klassiek en populair. Er komt van alles langs! Op 14 mei houden we een repetitie(zaterdag)ochtend: nuttig én gezellig.
Vorig jaar konden we dit project, vanwege de pandemie, niet uitvoeren, maar dit keer mogen we het programma meerdere keren spelen:
Op zondag 26 juni in de ochtend om 10.30 uur in Verpleeghuis Weijtendaal, Slotpark 1 te Wijhe (besloten)

In de middag van 26 juni om 14.30 en om 15.30 uur bij Theehuis Oldeniel 
Verder geven we enkele (besloten) concerten in Zwolse zorginstellingen (zie agenda).

project 6

Notenkraker
Tijdens dit project spelen we bekende melodieën uit de Notenkraker van Tsjaikovsky. Bij het concert in januari zal hierop gedanst worden door balletdansers van Dansstudio Maschenka en wordt het sprookje van de Notenkraker en de Muizenkoning verteld door Susan Overweg.

De componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893). Over deze Rus valt veel te vertellen, o.a. dat hij een depressieve aard had, dat hij zijn huwelijk met een voormalig studente de grootste vergissing noemde (hij was homoseksueel), dat hij van macroni hield, een bewonderaar van Mozart was en en dat zijn muziek door Russische collega’s (het zg. Het Machtige Hoopje) als (te) westers werd bestempeld. Tsjaikovski had een hekel aan zijn eigen beroemde Ouverture 1812: hij moest het componeren in opdracht van de tsaar, maar het oorlogsonderwerp (de Russische overwinning op Napoleon) stond hem totaal niet aan.
Hij schreef prachtige muziek, waaronder de balletmuziek van De Notenkraker. Klarinjo gaat dit spelen. Het wordt bijzonder en mooi! We voeren 2x uit op 9 april 2022. 

project 8

Mazzeltov!
Na de zomervakantie van 2022 starten we met een project met  klezmer en Joodse melodieën. Tijdens dit project gaan we ook werken met enkele kleine ensembles (kwartet/trio). Meer informatie over het project volgt later.  

Weet je al dat je mee wil doen? Je bent welkom! Twijfel je of Klarinjo iets voor je is? Speel 1 of 2x vrijblijvend mee. Zoek contact via info@klarinjo.nl .

informatie

– 

Repetities  
Wekelijks op maandag van 19.15-21.00 uur (uitzondering: schoolvakanties)
Uitvoeringen: gemiddeld 2 tot 3 maal per seizoen
Bijzonderheden: Soms werkt het ensemble met kleine ensembles, samengesteld uit het gehele orkest. Op basis van vrijwilligheid wordt extra gerepeteerd.
Repetitielocatie: In Zwolle (Domusica, Radewijnsstraat 10).
Kosten: € 350,00 per seizoen van september tot juli. Korting is mogelijk voor jongeren, studenten, minima. Kun je alleen eenmalig met een project meedoen? Overleg dan met de penningmeeste over de kosten.
Orkestcommissie: Margreet de Jong, Ria Marteijn en Annemarie Sluiman
Muzikale leiding: Karin Vrieling
Meer informatie of aanmelden: info@klarinjo.nl

voorbije projecten

project 5: juni – juli 2021

Circado
Tijdens dit korte project richten we ons op 1 muziekstuk: De Rivier van Eef van Breen. Het is speciaal voor Klarinjo gearrangeerd door Tjeerd Barkmeijer. We gaan het spelen tijdens Circado: is een theatrale muziekwandeling in het gebied Spoolde (voor wie bekend is in Zwolle: de start is in Park Het Engelse Werk). Tijdens een wandeling van ca. 6 kilometer hoort het publiek muziek, tekst en geluidseffecten en ziet het de scènes van de voorstelling. Tientallen musici en acteurs doen mee om van Circado een groot succes te maken. Klarinjo zal samen met acteurs op een bijzondere plek het Rivierlied laten zien en horen. Klik HIER voor meer info. Meedoen: info@klarinjo.nl.

project 4: februari – juni 2021

Zomers
Het thema voor het 4e project is: ‘Zomers’. Op het programma staan mooie stukken met een positieve uitstraling. Enkele titels: Summertime, Sweet Caroline, Cadiz, Sommarsung, La Bamba en Blue, Sweet & Swing. De repetities zijn (zo lang als nodig is) online. Op 28 augustus sluiten we het project af met een repetitiemiddag.

project 2: januari – juni 2020

project 3: september 2020 – januari 2021

Tinnen Soldaatje
We spelen een programma dat toegankelijk is voor kinderen, maar zeker niet kinderachtig is! Op het programma staan o.a. Het Tinnen Soldaatje en een stuk waarbij de klarinetgeschiedenis aan de orde komt. Aan deze werken wordt meegewerkt door een verteller (Christa Nijland). Het programma wordt uitgevoerd tijdens de Kinderboekenweek op zaterdag 3 oktober 2020 (meerdere korte concerten).

Hierna gaan we aan de slag met een programma met walsen: van zowel bekende klassieke componisten, als meer eigentijdse walsen (bijv. jazz, pop). In november houden we een studiedag. Het project wordt op zondag 17 januari 2020 afgesloten met een nieuwjaarsconcert, samen met dansers!

project 1: september – december 2019

We werkten toe naar deelname aan de succesvolle Houtdag op 30 november 2019 en vormden de basis voor de klarinetgroep die zich liet  horen tijdens het Zwolse evenement Kerst speel je Samen, 15 december 2019. Tijdens de Houtdag speelden we samen met klarinetgroepen uit Groningen en Amersfoort en we voerden het 1e klarinetconcert van Karl Stamitz uit, samen met solist Arjan Eek (op buxusklarinet!). Kijk in de agenda voor meer details.


@