klarinjo

De naam

Klarinjo! is afgeleid van het muziekstuk Un Karinjo. Dat was een van de eerste werken die het ensemble speelde, nadat dit (vanuit Curaçao) werd toegestuurd door Art Marshall. Un Karinjo betekent: een aardigheidje. Deze wals maakte ons direct bij de start vrolijk en vastberaden om er steeds weer een muzikaal feestje van te maken!

De mensen

Klarinetschool Klarinjo! wordt gerund door twee bevlogen klarinettisten: Karin Vrieling en Alette van de Belt. Karin (50) is een klarinetdocent met ruim 30 jaar ervaring die op heel veel plekken honderden leerlingen heeft opgeleid en Alette (21) is een bijna afgestudeerde klarinettist, met een frisse kijk, die inmiddels ook al een paar jaar leservaring heeft.

Samen willen zij proberen om meer klarinet te laten klinken in Zwolle, zowel door kinderen, jongeren als volwassenen. Want: de klarinet is een ontzettend leuk en veelzijdig instrument voor jong en oud!

karin_vrieling

Karin Vrieling

Karin Vrieling is een zeer ervaren klarinetdocent en dirigent. Ze heeft op veel plekken lesgegeven, maar doet dat sinds 2010 alleen nog in haar eigen lespraktijk in Zwolle en is als klarinetdocent verbonden aan het docentencollectief Dubbelgreep (www.dubbelgreep.nl).
Ze is ruim 20 jaar dirigent van het Groninger ensemble Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl), speelt samen met accordeon en fluit in Ensemble Drie en speelt regelmatig  met andere musici samen, zoals in het professionele klassieke orkest Zwolle Musica Michaelis. Karin is oprichter en eindredacteur van het tijdschrift de Klarinet (voor Nederlandse en Belgische klarinettisten, www.deklarinet.com).

alette_vd_belt

Alette van de Belt

Alette van de Belt is een beginnende klarinetdocent en dirigent. Zij werkt nu drie jaar als docent (net als Karin is ze als klarinetdocent verbonden aan Dubbelgreep) en doet daarnaast verschillende scholenprojecten en beginnerscursussen. In juni 2019 hoopt ze aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle af te studeren voor haar opleiding klassiek klarinet. In september 2019 is ze begonnen met de opleiding directie aan hetzelfde conservatorium. Samen met twee andere conservatoriumstudenten vormt Alette het trio ‘Turn it up to 11’  bestaande uit viool/zang, piano en klarinet. Naast doceren en dirigeren heeft ze de ambitie om ooit haar eigen klarinetmethode te ontwikkelen.


@