klarinetles

Uniek lesconcept

Tijdens de coronaperiode is digitale les mogelijk!

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij Klarinjo! klarinetles volgen. Bij voorkeur geven wij individuele lessen (dus niet in een groep), omdat we je op die manier het beste kunnen leren klarinetspelen. Maar klarinetspelen wordt vaak nog leuker en mooier als je het in een groep doet. Daarom besteden wij veel aandacht aan samenspel. Dit komt ook overeen met de uitgangspunten van Muziekdocentencollectief Dubbelgreep waaraan beide Klarinjo-docenten verbonden zijn.

Tarief

Bij Klarinjo hanteren we een lestarief dat passend is bij de gegeven lessen. Klarinetlesgeven is ons beroep, dus wij vragen een ‘fair practice’ tarief. Je kunt erop vertrouwen dat jij (of je zoon/dochter) les krijgt van een bevoegde klarinetdocent die weet waar zij over praat.
De details en lesvormen (bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks) mogelijkheden worden besproken tijdens een kennismakingsles.

detail01

Kenningsmakingsles

We raden iedereen aan om eerst een kennismakingsles te volgen. Hierin kunnen we kijken of we een ‘klik’ met elkaar hebben en uiteraard kun je de klarinet proberen. Het is goed om te weten dat sommige leerlingen direct in de eerste les een goed geluid uit de klarinet krijgen en bij anderen klinkt er alleen maar ruis of een paar hoge piepgeluiden. Dit zegt niets over of je wel of geen talent ervoor hebt en of je het zou kunnen leren. Onze ervaring is: iedereen kan het leren, de enige voorwaarde is dat je tijd vrij kunt maken om wekelijks een paar keer met je instrument bezig te zijn.

Een kennismakingsles kost niets als je daarna besluit om bij de Klarinjo! klarinetschool door te gaan met het instrument. Als je niet begint bij Klarinjo! vragen we voor deze les €17,50 (ex btw).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal dat we gebruiken stemmen we af op de persoon die les volgt. Hierbij kijken we naar materiaal dat voor een bepaalde leeftijd geschikt is en/of bij iemand past qua niveau. Ook de muzikale voorkeur van de leerling wordt hierin meegenomen. Van de leerling wordt verwacht dat hij de lesboeken zelf aanschaft.

Hoe kom je aan een klarinet

Klarinetschool Klarinjo! verkoopt of verhuurt geen instrument (m.u.v. de ‘doed’ bij de basiscursus muziek). Maar we kunnen je wel adviseren bij welke muziekwinkels je snel en voor niet al te veel geld een klarinet kunt huren of kopen.

Klarinetrieten

Om klarinet te kunnen spelen heb je klarinetrietjes nodig. Als je aan nieuwe rietjes toe bent, dan kun je deze zelf aanschaffen (bijv. via internet)  of in de les kopen.


@