klarinetensemble

Klarinjo!

Klarinetensemble Klarinjo! is een nieuw Zwols klarinetensemble (medio 2019 gestart) dat op projectbasis werkt. Het aantal spelers wisselt per project. Momenteel zijn we met 19 klarinettisten.
Spelers van alle leeftijden en niveaus op alle klarinettypes zijn welkom. Wil je graag bas- of altklarinet spelen? We kijken samen wat er mogelijk is als je zelf niet zo’n instrument hebt. Wil je graag meedoen, maar kun je niet elke week komen? Neem contact op, we komen er samen uit.

Over het klarinetensemble

Klarinjo! is een open ensemble waarbij veel gebeurt en veel mogelijk is. De repetities worden gekenmerkt door: aandacht voor de muziek, samenspel, ingaan op details zoals zachter en sterker spelen en betekenis van aanwijzingen in de muziek, maar ook: beter worden in wat je doet, humor en rust, maar beslist niet saai.

Er is respect en aandacht voor elkaar en veel mogelijkheid voor eigen inbreng. In de pauze en na de repetitie is er tijd om bij te kletsen. In elk project spelen we nieuwe muziek en richten we ons op andere doelen (zie onder).

opvulbeeld_oranje02

Repetities 3e en 4e project: maandag 19.15-21.00 uur (m.u.v. schoolvakanties), met pauze; startdatum: maandag 24 augustus 2020.
Locatie: De Samenhof, Burgemeester Drijbersingel 15 (naast Hedon), NB vanaf half oktober 2020 repeteert Klarinjo online.
Kosten: deelname per project: €120,-. Voor kinderen, jongeren en mensen voor wie de genoemde bijdrage te hoog is, geldt een aangepast tarief.
Orkestcommissie: Margreet de Jong, Ria Marteijn en Annemarie Sluiman
Muzikale leiding: Alette van de Belt en Karin Vrieling
Meer informatie of aanmelden: info@klarinjo.nl

Project 1 (sep.-dec. 2019): We werkten toe naar deelname aan de succesvolle Houtdag op 30 november 2019 en vormden de basis voor de klarinetgroep die zich liet  horen tijdens het Zwolse evenement Kerst speel je Samen, 15 december 2019. Tijdens de Houtdag speelden we samen met klarinetgroepen uit Groningen en Amersfoort en we voerden het 1e klarinetconcert van Karl Stamitz uit, samen met solist Arjan Eek (op buxusklarinet!). Kijk in de agenda voor meer details.

Project 2 (jan.- juni 2020)  & 3 (sep. 2020 – jan. 2021): We spelen een programma dat toegankelijk is voor kinderen, maar zeker niet kinderachtig is! Op het programma staan o.a. Het Tinnen Soldaatje en een stuk waarbij de klarinetgeschiedenis aan de orde komt. Aan deze werken wordt meegewerkt door een verteller (Christa Nijland). Het programma wordt uitgevoerd tijdens de Kinderboekenweek op zaterdag 3 oktober 2020 (meerdere korte concerten).
Hierna gaan we aan de slag met een programma met walsen: van zowel bekende klassieke componisten, als meer eigentijdse walsen (bijv. jazz, pop).
In november houden we een studiedag. Het project wordt op zondag 17 januari 2020 afgesloten met een nieuwjaarsconcert, samen met dansers!


@