klarinetensemble

Klarinjo!

Klarinetensemble Klarinjo! is een nieuw Zwols klarinetensemble (medio 2019 gestart) dat op projectbasis werkt. Het aantal spelers wisselt per project. Momenteel zijn we met 20 klarinettisten.
Spelers van alle leeftijden en niveaus op alle klarinettypes zijn welkom. Wil je graag bas- of altklarinet spelen? We kijken samen wat er mogelijk is als je zelf niet zo’n instrument hebt. Wil je graag meedoen, maar kun je niet elke week komen? Neem contact op, we komen er samen uit.

Over het klarinetensemble

Klarinjo! is een open ensemble waarbij veel gebeurt en veel mogelijk is. De repetities worden gekenmerkt door: aandacht voor de muziek, samenspel, ingaan op details zoals zachter en sterker spelen en betekenis van aanwijzingen in de muziek, maar ook: beter worden in wat je doet, humor en rust, maar beslist niet saai.

Er is respect en aandacht voor elkaar en veel mogelijkheid voor eigen inbreng. In de pauze en na de repetitie is er tijd om bij te kletsen. In elk project spelen we nieuwe muziek en richten we ons op andere doelen (zie onder).

opvulbeeld_oranje02

Projectgegevens

Projectbeschrijvingen

Repetities 7e project (In de herhaling: Zomers!): wekelijks vanaf maandag 17 januari 2022, 19.15-21.00 uur (uitzondering: schoolvakanties)
Uitvoeringen: juni 2022
Bijzonderheid: vanwege de lockdown starten we op maandag 17 januari 2022 met online repetities (19.15-20.30 uur). Dit project wordt mogelijk onderbroken door een uitvoering van De Notenkraker (zie 6e project), deelnemers aan Zomers! kunnen hier ook in meespelen.
Repetitielocatie:
In Zwolle (de Samenhof, naast Hedon, Burg. Drijbersingel).
Kosten:
€ 150,- (korting mogelijk voor jongeren, studenten, minima).
Orkestcommissie:
Margreet de Jong, Ria Marteijn en Annemarie Sluiman
Muzikale leiding:
Karin Vrieling 
Meer informatie of aanmelden:
info@klarinjo.nl

Repetities 6e project (Notenkraker): wekelijks vanaf maandag 6 september 2021, 19.15-21.00 uur (uitzondering: 18 oktober)
Uitvoering: 22 januari 2022
Extra: zaterdag 6 november repetitiedag in theater van de Joseph Wresinski Stichting (Zwolle), 3-choirdag op 20 november in Soest en optreden in Herman van Veen Arts Center te Soest  op zondag 28 november.
Repetitielocatie:
In Zwolle (de Samenhof, naast Hedon, Burg. Drijbersingel).
Kosten:
€ 150,- (korting mogelijk voor jongeren, studenten, minima).
Orkestcommissie:
Margreet de Jong, Ria Marteijn en Annemarie Sluiman
Muzikale leiding:
Karin Vrieling 
Meer informatie of aanmelden:
info@klarinjo.nl

Project 7 (januari-juni 2022): In de herhaling: Zomers! Opnieuw blazen we de zomer tegemoet met mooie en vrolijke muziek, waar we blij van worden! Deels heel bekende werken, deels wat minder bekend. Klassiek en populair. Er komt van alles langs! Corona krijgt ons er niet onder, wij spelen gewoon door.

Project 6 (september 2021-januari 2022): Notenkraker: Tijdens dit project spelen we bekende melodieën uit de Notenkraker van Tsjaikovsky. Bij het concert in januari zal hierop gedanst worden door balletdansers van Dansstudio Maschenka en wordt het sprookje van de Notenkraker en de Muizenkoning verteld. Er is een repetitiedag op zaterdag 6 november. Ook nemen we deel aan de 3-choirdag in Soest (voor 3 choirs uit Groningen, Soest en Zwolle) en we spelen in het Herman van Veen Arts Center op zondag 28 november. In de agenda vind je nog meer informatie.  Meedoen met dit project? info@klarinjo.nl

Project 5 (juni/juli 2021, Circado): Tijdens dit korte project richten we ons op 1 muziekstuk: De Rivier van Eef van Breen. Het is speciaal voor Klarinjo gearrangeerd door Tjeerd Barkmeijer. We gaan het spelen tijdens Circado: is een theatrale muziekwandeling in het gebied Spoolde (voor wie bekend is in Zwolle: de start is in Park Het Engelse Werk). Tijdens een wandeling van ca. 6 kilometer hoort het publiek muziek, tekst en geluidseffecten en ziet het de scènes van de voorstelling. Tientallen musici en acteurs doen mee om van Circado een groot succes te maken. Klarinjo zal samen met acteurs op een bijzondere plek het Rivierlied laten zien en horen. Klik HIER voor meer info.
Meedoen? info@klarinjo.nl

Project 4 (feb.-juni 2021, Zomers): Het thema voor het 4e project is: ‘Zomers’. Op het programma staan mooie stukken met een positieve uitstraling. Enkele titels: Summertime, Sweet Caroline, Cadiz, Sommarsung, La Bamba en Blue, Sweet & Swing. De repetities zijn (zo lang als nodig is) online. Op 28 augustus sluiten we het project af met een repetitiemiddag.

Project 2 (jan.- juni 2020)  & 3 (sep. 2020 – jan. 2021): Tinnen Soldaatje:  We spelen een programma dat toegankelijk is voor kinderen, maar zeker niet kinderachtig is! Op het programma staan o.a. Het Tinnen Soldaatje en een stuk waarbij de klarinetgeschiedenis aan de orde komt. Aan deze werken wordt meegewerkt door een verteller (Christa Nijland). Het programma wordt uitgevoerd tijdens de Kinderboekenweek op zaterdag 3 oktober 2020 (meerdere korte concerten).
Hierna gaan we aan de slag met een programma met walsen: van zowel bekende klassieke componisten, als meer eigentijdse walsen (bijv. jazz, pop).
In november houden we een studiedag. Het project wordt op zondag 17 januari 2020 afgesloten met een nieuwjaarsconcert, samen met dansers!

Project 1 (sep.-dec. 2019): We werkten toe naar deelname aan de succesvolle Houtdag op 30 november 2019 en vormden de basis voor de klarinetgroep die zich liet  horen tijdens het Zwolse evenement Kerst speel je Samen, 15 december 2019. Tijdens de Houtdag speelden we samen met klarinetgroepen uit Groningen en Amersfoort en we voerden het 1e klarinetconcert van Karl Stamitz uit, samen met solist Arjan Eek (op buxusklarinet!). Kijk in de agenda voor meer details.


@