agenda

 2024

2024: JUBILEUMJAAR

Klarinjo viert eerste lustrum! 

In 2024 bestaat Klarinjo vijf jaar! De viering van dit eerste lustrum laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan. Er zullen meerdere feestelijke activiteiten en concerten zijn. Bijzonder is dat we dit kleine jubileum samen gaan vieren met een groter jubileum: het 25-jarig bestaan van het Nederlandse tijdschrift ‘de Klarinet’ Dit vindt plaats tijdens een klarinetweekend voor spelers van alle niveaus.

Klarinjo en de Klarinet organiseren vanwege dit dubbeljubileum op 13 en 14 april een Klarinetweekend waaraan spelers uit heel Nederland aan mee kunnen doen. Locatie is de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle. Op de zaterdag is er een mega groot klarinetorkest (meer dan 150 mensen) met verschillende dirigenten en mooie stukken, waaronder een werk dat speciaal hiervoor wordt geschreven, een mystery guest en een slotoptreden waarbij ook het voormalig klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht een spetterend en spectaculair optreden zal verzorgen en er een mooie samenwerking klinkt met de Zwolse stadsdichter. Aan deze dag doen spelers van vaste klarinetensembles uit onder andere Emmeloord, Groningen, Weert, Sneek, Leiden, Haren/Hoogezand, Haarlem en Arnhem mee. Een aantal hiervan zullen overdag ook korte optredens verzorgen.

Op de zondag zijn er heel veel workshops, lezingen, masterclass en films. Gericht op amateurs en beroepsklarinettisten

Hopelijk vier je dit feestje met ons mee!

5-jaar-jubileum-34

2023 en 2024

Juni 2024

Ratatouille

Een gevarieerd programma met een door de leden van Klarinjo samengesteld repertoire.

8 juni om 12.00 uur in Emmeloord

Tijdens het Kunstplein van het Muzisch Centrum spelen we samen met Boreas (collega-esemble uit Emmeloord) een gedeelte van ons gevarieerde repertoire, entree is gratis dus kom lekker kijken en luisteren!

22 juni in Vollenhove

Weer een buitenspeeldag voor Klarinjo. Nader info volgt.

Na de zomervakantie

Ratatouille gaat verder

Het programma van door de leden van Klarinjo samengesteld repertoire gaat gewoon verder: op weg naar het jubileumfeest van Klarinjo!

11 september 2023

Winterproject

Op deze datum start het nieuwe seizoen van Klarinjo. Lekker fris na een zomerse vakantie, gaan we met een koel programma van start: ‘Winterproject’, dat eind december wordt uitgevoerd. Op het programma staan de ‘winters’ uit de Jaargetijden van verschillende componisten, muziek uit The Snowman en kerstmelodieën zoals Mary did you Know. Voor het winterproject hebben we inmiddels al drie nieuwe aanmeldingen! Wil je ook meespelen? Meld je aan!

winter

december 2023

Winterconcerten

In december 2023 en januari 2024 mogen we maar liefst 6 keer de mooie stukken uit ons winterproject laten horen!

22 december 19.30 uur OPENBAAR CONCERT

Op vrijdagavond 22 december spelen we in de Zwolse Theodorakapel, Theodorahof 20 in Zwolle. Een sfeervolle locatie om de stukken te laten horen waarmee we tijdens het Winterproject aan de slag zijn geweest. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een winters hapje en drankje.

De voorverkoop van de kaarten (á 5 euro) start op 6 december door op deze BESTELKNOP te drukken.

 

Theodorakapel-Zwolle

Zaterdag 9 december: besloten concert
Verzorgingshuis Het Weijtendaal, Slotpark 1, Wijhe. Tijd: 10.30 – 11.30 uur.
Verzorgingshuis Rivierenhof, Zijpe 4, Zwolle. Tijd: 14.30 – 15.30 uur.De Winterconcerten in de verzorgingshuizen worden financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting de Gasthuizen. www.degasthuizen.nl

Maandag 11 december: besloten concert
Lutherse kerk, Koestraat 4, Zwolle. Tijd: 15.30 uur.

Maandag 18 december: besloten concert
Lichtjestocht Zandhove, Hollewandsweg 17, Zwolle. Tijd: 18.45 – 19.45 uur.

Maandag 15 januari: besloten concert
Woonzorgcentrum de Havezathe, Gombertstraat 350, Zwolle. Tijd: 19.30 – 20.30 uur.

januari 2024

Winterconcert deel 2

In januari 2024 mogen we nog 1 keer de mooie stukken uit ons winterproject laten horen!

We spelen in De Havezathe te Zwolle in een besloten setting.

De Winterconcerten in de verzorgingshuizen werden financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting de Gasthuizen. www.degasthuizen.nl

image001-1

13 mei, 3 juni en 8 juli 2023

4 februari 2023

8 januari 2023

Filmmuziek door Klarinjo op 3 locaties

FRATERHUIS in Zwolle op 8 juli

Net voordat de zomervakantie begint, gaan we de filmmuziek in een grande finale spelen in het Fraterhuis (filmhuis Zwolle). Dat wordt een concert op zaterdagochtend 8 juli met aansluitend een film die we met zijn allen (ook publiek) gaan kijken.
Deze happening begint om 10.30 uur en eindigt om 13.15. Tussendoor is een pauze van ca. 30 minuten.

IK TOON – OP DE STOEP op 13 mei is een sneak preview te beluisteren op twee plekken in Zwolle, op de stoep bij de STADKAMER. 

EMMELOORD MUZIEKSCHOOL: Op 3 juni speelt Klarinjo samen met het Boreas-ensemble in de Grote zaal van het Muzisch Centrum te Emmeloord. Het optreden duurt ongeveer 45 minuten en begint om 15.45 uur. Toegang gratis.

movie-309730_1280

Finale Mazzeltov!

Het slot van ons Mazzeltovproject wordt gevormd door een optreden samen met zangeres Lucette van den Berg. Samen met haar geven we een concert op zaterdagavond 4 februari om 19.30 in de Oosterkerk in Zwolle. We laten o.a. de werken Tantst tantst Yidelekh, Tum Balalaika en de Yiddish Fantasy horen.

De kaartverkoop start op 20 januari op deze site en op Facebook.

LucettePose.jpg

Joodse muziek tijdens Lutherse viering

Tijdens een nieuwjaarsviering voor Moslims, Joden en Christenen, spelen we een gedeelte van ons Joodse programma,

locatie:
Lutherse kerk aan Koestraat 4, 8011 NK Zwolle

Jood(se)muziek_890055784632466295_n

2022

8 oktober 2022 

Muziekestafette in Heino. Hier wordt deze middag en avond afwisselend aan groepen de gelegenheid gegeven om zich te presenteren. Ook wij zijn daar met een kleine afvaardiging aanwezig en spelen delen van Mazzeltov!

Herkenbare joodse muziek waar met name de klarinet zeer geschikt voor is. Kom je luisteren tussen 20.20 en 20.40 uur?

locatie:
Nicolaaskerk aan de Dorpstraat 2 in Heino

Gratis toegang

10 december 2022 

Klarinjo ondersteunt schrijfactie Amnesty in Hasselt.

Amnesty International organiseert deze bijeenkomst in het kader van de dag van Rechten van de mens. Een dag met muziek, poëzie en informatie.

Daarnaast is er gelegenheid om brieven te schrijven. Wij spelen Joodse muziek uit het project Mazzeltov!

locatie:

In de middag, om 15.15 uur, leveren wij een muzikale bijdrage in de bibliotheek van Hasselt aan de Doctor H.A.W. van der Vechtlaan 34

De toegang is gratis

amnesty-international-logo-01

17 december 2022 

Samen spelen met 3 klarinetkoren in Groningen. Zowel Klarinjo, de Lucky Clarinets uit Sneek en gastheer Clarinets Unlimited repeteren de komende weken voor een samen-speel-klarinet-dag. Met Fie Schouten (foto) en een van haar masterstudenten gaan we dan het Bass Clarinet Double Concerto van Jonathan Russell uitvoeren.

locatie:

Aan het einde van de middag, om 16.00 uur, voeren we dit concert uit in de Immanuelkerk in Groningen.

kaartverkoop: in november via www.clarinetsunlimited.nl

20 & 27 juni 2022

In twee zorginstellingen spelen we muziek van ons programma ‘Zomers!’. Dit zijn besloten concerten. Op het programma staan vrolijke, veelal bekende werken met een zomers karakter, uiteenlopend van klassiek tot populair. Dit programma voeren we ook uit op zondag 26 juni in Wijhe (besloten) en bij Theeschenkerij Oldeniel bij het veer Hattem-Zwolle (zie verderop in de agenda).

locaties
De Esdoorn & De Kievitsbloem te Zwolle (beide niet vrij toegankelijk)

26 juni 2022

We spelen muziek van ons programma ‘Zomers!’. Dit voeren we uit in verschillende zorginstellingen in Zwolle en omstreken. Het concert kan ook aangevraagd worden voor een speciale gelegenheid. Op het programma staan vrolijke, veelal bekende werken met een zomers karakter, uiteenlopend van klassiek tot populair. We geven 4 korte concerten, waarvan die bij het veerpontje van Hattem openbaar is.

locaties
Het Weijtendaal, Slotpark 1 te Wijhe om 10.30 uur (niet vrij toegankelijk)
&
Bij theeschenkerij Oldeniel, (bij de veerpont aan de kant van Hattem) spelen we 2 x 30 minuten: de eerste keer om 14.30 uur  

zaterdag 9 april 2022 16.30 en 19.00 uur

UITVERKOCHT!

We geven een voorstelling waarbij we de beroemde muziek uit de Notenkraker van de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky spelen. Maar er is meer! Op de muziek zal gedanst worden door zo’n 50 dansers van Dansstudio Maschenka én het verhaal van de Notenkraker en de Muizenkoning wordt verteld door Susan Overweg. Het wordt bijzonder en sfeervol! 

KAARTVERKOOP: Kaarten zijn te koop vanaf 15 maart, je bestelt ze hier voor de  voorstelling van 16.30 uur en hier voor de voorstelling van 19.00 uur. NB Beide voorstellingen zijn uitverkocht!

locatie
De Zevensprong Mannagras 30, 8043 KD Zwolle (Stadshagen)

2021

zondag 28 november 2021

3-Choirdag in Soest
Als vervolg op de 3-choirdag (zie 20 november) zijn we op 28 november te gast in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz waar we onder meer Marieke Vos (foto) zullen begeleiden in het werk Introduction, Theme and Variations on a Swedish Air van Bernhard Henrik Crusell.

De Paltz is een prachtig natuurgebied, waar u heerlijk kunt wandelen en/of kunt genieten van allerlei vormen van kunst (zowel binnen als buiten). Landgoed De Paltz en het Herman van Veen Arts Center zijn vrij toegankelijk.  Het enige dat u betaalt zijn de reserverings- en verwerkingskosten van € 2,50 per persoon. Klik hier voor ticketverkoop.

locatie
Herman van Veen Arts Center (Landgoed De Paltz, Soest)

zaterdag 20 november 2021

3-Choirdag in Soest
In november 2019 was er een ontmoeting tussen 3 choirs in Stadkamer Zwolle (foto rechts): Het klarinetensemble o.l.v. Kees Vos en de twee klarinetensembles uit Groningen en Zwolle o.l.v. Karin Vrieling. Deze succesvolle dag krijgt een vervolg op 20 november 2021 in Soest. Op het programma staan o.a. de Monastery Pictures van Mario Bürki. Daarnaast zullen de 3 choirs de Nederlandse klarinettiste Marieke Vos begeleiden in een werk van Crusell. Om 16.30 uur is er een openbaar en gratis toegankelijk slotconcert in de Petrus en Pauluskerk, waarbij elk ensemble ook eigen repertoire laat horen.

locatie
Bachschool & Petrus en Paulus Kerk te Soest

3 & 4 juni 2021

UITVERKOCHT!

Circado: wat een mooi project! Een theatrale muziekwandeling (ca. 6 km) in een prachtig gebied, waarbij je onderweg van alles ziet en hoort. Maar liefst 150 mensen werken mee om van Circado een groot succes te maken. Komen luisteren? Kaartverkoop gaat snel, dus wacht niet te lang!

Wil je nog meedoen aan dit project? mail info@klarinjo.nl. Klarinjo speelt De Rivier, een niet al te moeilijke compositie van Eef van Breen in een arrangement dat voor ons op maat gemaakt is door Tjeerd Barkmeijer.

locatie
Buurtschap Spoolde, Zwolle

2020

vrijdag 6 november 2020

Vandaag om 19 uur is het (vanwege de coronacrisis) uitgestelde conservatoriumexamen hoofdvak klarinet van Klarinjo-dirigent en -docent  Alette van de Belt. Het examen is vanwege de coronaciris alleen toegankelijk voor genodigden.  Op het programma staat:

  • Der Hirt auf dem Felsen – Franz Schubert (m.m.v. Renée Brunt, sopraan en Roelfke Huttinga, piano)
  • Sequenza – Luciano Berio (klarinet solo)
  • Première Rhapsodie – Claude Debussy (m.m.v. Roland Aalbers, piano)
  • Grand duo concertant – Carl Maria von Weber (m.m.v. Roland Aalbers, piano)

locatie
Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle

zaterdag 3 oktober 2020

11.00/13.00/15.00 uur (tijdens Kinderboekenweek)

3X Kinderconcert ‘Het tinnen soldaatje’!
Bijna 200 jaar geleden schreef Hans Christian Andersen ‘Het standvastige tinnen soldaatje’. Klarinjo! blaast het sprookje letterlijk nieuw leven in  met klarinetten in allerlei soorten en maten. Het verhaal wordt verteld, terwijl de klarinettisten het geheel muzikaal omlijsten.

Naast het sprookje klinkt ook andere voor kinderen toegankelijke muziek. Na afloop is er, voor wie wil, informatie over klarinetles door de docenten van de Klarinjo klarinetschool.
Geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. Het concert duurt ca. 45 minuten. Gratis toegankelijk (vrije gift na afloop). Reserveren is noodzakelijk, zie link hieronder.

locatie
Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes, Zwolle

seizoen 2020 – 2021

Schoolconcerten ‘Het tinnen soldaatje’
Klarinjo! zou in in het seizoen 2020-2021 meerdere schoolconcerten geven, vanwege de coronapandemie kunnen deze vooralsnog niet doorgaan. Zodra het weer mogelijk is, zullen we deze concerten alsnog inplannen. Bij de schoolconcerten zal zowel het sprookje van het standvastige tinnen soldaatje zal klinken, als andere toegankelijke muziek. Er is een luisterdeel en een deel waarin de kinderen actief meedoen. Deze concerten zijn niet openbaar.

locatie
Meerdere basisscholen in Zwolle


@