agenda

detail01

Nieuw project 2021: ‘Zomers’ 

Op 8 februari 2021 is Klarinjo! begonnen aan haar 4e project. Dit heeft als thema ‘zomers’ meegekregen. Op het programma staan stukken als Summertime van George Gershwin, Sommersang van Wilhelm Peterson-Berger, Sweet Caroline van Neil Diamond (speciaal door Thomas Graf op verzoek van Klarinjo bewerkt) en een werk dat Rik Elings voor Klarinjo heeft gemaakt: Bullfight.
De repetities zijn online en zodra het weer mogelijk is, zal over worden gegaan op ‘echte’ repetities. Aan de online repetities doen veel mensen mee, ook uit het Zuiden en Westen van Nederland. Er zijn plannen om het online gebeuren af te sluiten met een samenspeeldag, inclusief zomerconcert.

locatie nog niet bekend

detail02

seizoen 2020-2021 

Schoolconcerten ‘Het tinnen soldaatje’
Klarinjo! zou in in het seizoen 2020-2021 meerdere schoolconcerten geven, vanwege de coronapandemie kunnen deze vooralsnog niet doorgaan. Zodra het weer mogelijk is, zullen we deze concerten alsnog inplannen. Bij de schoolconcerten zal zowel het sprookje van het standvastige tinnen soldaatje zal klinken, als andere toegankelijke muziek. Er is een luisterdeel en een deel waarin de kinderen actief meedoen. Deze concerten zijn niet openbaar.

locatie meerdere basisscholen in Zwolle

detail01

zaterdag 3 oktober 2020 11.00/13.00/15.00 uur (tijdens Kinderboekenweek)

3X Kinderconcert ‘Het tinnen soldaatje’!
Bijna 200 jaar geleden schreef Hans Christian Andersen ‘Het standvastige tinnen soldaatje’. Klarinjo! blaast het sprookje letterlijk nieuw leven in  met klarinetten in allerlei soorten en maten. Het verhaal wordt verteld, terwijl de klarinettisten het geheel muzikaal omlijsten. Naast het sprookje klinkt ook andere voor kinderen toegankelijke muziek. Na afloop is er, voor wie wil, informatie over klarinetles door de docenten van de Klarinjo klarinetschool.

Geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. Het concert duurt ca. 45 minuten. Gratis toegankelijk (vrije gift na afloop). Reserveren is noodzakelijk, zie link hieronder.

locatie Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes, Zwolle

detail02

vrijdag 6 november 2020 19.00 uur

Vandaag is het (vanwege de coronacrisis) uitgestelde conservatoriumexamen hoofdvak klarinet van Klarinjo-dirigent en -docent  Alette van de Belt .
Het examen is vanwege de coronaciris alleen toegankelijk voor genodigden.  Op het programma staat:

  • Der Hirt auf dem Felsen – Franz Schubert (m.m.v. Renée Brunt, sopraan en Roelfke Huttinga, piano)
  • Sequenza – Luciano Berio (klarinet solo)
  • Première Rhapsodie – Claude Debussy (m.m.v. Roland Aalbers, piano)
  • Grand duo concertant – Carl Maria von Weber (m.m.v. Roland Aalbers, piano)

locatie Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle

detail03

zondag 2 februari 2020 14.30 uur

Klarinetensemble Klarinjo! speelt bij een besloten feest in Stadshagen, Zwolle.

locatie Grand Café Millligers, Milligerlaan 2, Zwolle

detail02

vrijdag 10 januari 2020 20.00 uur

Klarinetensemble Klarinjo! speelt bij het Nieuwjaarstreffen in Domusica. Kom ook luisteren en hef met ons het glas op het nieuwe jaar!

locatie Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle

detail01

zondag 15 december 2019

Klarinetensemble Klarinjo! werkt mee aan het evenement Kerst speel je Samen. Dit is een groot eendaags project dat dit jaar voor de 4e keer wordt georganiseerd; Iedereen die een strijk- of blaasinstrument speelt of van zingen houdt, kan zich aanmelden voor Kerst speel je Samen. Er wordt 1 groot orkest (ca. 200 spelers) gevormd. Alle deelnemers die klarinetspelen worden uitgenodigd om samen met Klarinjo! op te treden. Hiervoor wordt op 6 en 13 december gerepeteerd. Kijk op www.kerstspeeljesamen.nl voor meer info.

locatie Dominicanenkerk, Zwolle

detail03

zaterdag 30 november 2019

Houtdag: Het kersverse klarinetensemble Klarinjo! brengt – samen met collega-klarinetgroepen uit Groningen (Clarinets Unlimited) en Amersfoort (Clarinet Choir Amersfoort) – de klarinet onder aandacht. Er zijn openbare repetities, lezingen en om 15.30 een afsluitend concert met klezmermuziek, ‘koormuziek’ van Eric Whitacre, minimal music van Douwe Eisenga en 18e-eeuwse muziek (met solist Arjan Eek op een klarinet van buxushout). Alles gratis toegankelijk.

locatie Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes, Zwolle


@